Anna Tedestam

Hur skulle du beskriva din konst?

 

Jag arbetar i gränslandet mellan föreställande och abstraktion i media för måleri och skulptur. Ofta är det motsatserna och motsägelserna som ställs balanserar tillsammans, i skalförskjutningar och material som är både starka och svaga, slafsiga och ordentliga, blygsamma hål med hemligheter och framfusiga högljudda former.  

 

 

Var finner du din inspiration? 

Jag samlar medvetet och på intuition saker som värmer mig och irriterar, ofta genom en barnslig och direkt ingång. Jag skriver mycket dagbok och använder mig själv som filter till en början för skulptur och måleri som ofta talar om metaforer och symbolvärden. 

 

Nämn en konstnär eller person har påverkat dig i ditt yrkesval eller skapande? 

Niki de Saint phalle för hon verkade göra lite som hon ville och Börje Lindell lärde mig att man kan hitta något att gilla i allt. 

 

 

Vad ställer du ut på Rånäs i sommar?

Jag ställer ut delar av mitt masterarbete från CRAFT på Konstfack. The last party som är en rosa uppförstorad tallrik i min egen kroppslängd med tillhörande picnicduk och frestande skulpturer i keramik och glas. Det är ett projekt om plats och överdåd, att vara rädd för tomrum och ett överfullt rum, att inte synas men bli skrämmas av att bli tittad på och om att vara för mycket och ändå för lite.