Cecilia Stärner

Var finner du inspiration?

Inspiration får jag i det mänskliga mötet och genom att arbeta med levande modell. Inom konsten gillar jag både gamla mästare och modernt. Blir glad av mode o seccondhand.  

 

Vad visar du på Rånäs i sommar? 

I Stenkvarnen ställer jag ut ”Flocken” en grupp harar eller kaniner i betong.  Förhoppningsvis har några skuttat ut och överraskar i slottsparken oxå! 

Hur skulle du beskriva din konst?

Jag skulpterar klassiskt figurativt. Använder material som lera, gips, vax, brons och betong. Dröm, verklighet, djur, natur och människans kropp och psyke fascinerar mig. 

 

2011 tog jag ett sabbatsår o sedan dess har ingenting varit sig likt på ett bra sätt.  

 

Gick först ett år på BASIS, en konstskola på Södermalm i Stockholm. Studerade sedan två år på en privat konstskola, Farigh Ghaderi Art Studio. Efter det följde flera månadsvisa stipendieresor till Florence och b la Florence Academy of Art, för att studera klassisk figurativ skulptur.  

 

Förmågan att följa mitt hjärta och min intuition övade jag upp genom att låta torsdagar bli min kreativa dag då jag bara följde min känsla. Torsdagar visade sig bli riktiga turdagar som ledde till spännande möten och öppnade många dörrar.