Lisa Larsson

Hur skulle du beskriva din konst?     

 

I mina verk försöker jag ta avstånd från realism och istället fånga form med starka färger och kraftfulla penseldrag. Jag har alltid dragits till den kvinnliga formen och sätter ofta min kvinnliga synvinkel i fokus. Jag arbetar mest med olja men inkluderar gärna andra matrial i mina verk.                                     


 

Var finner du din inspiration? 

 

Senaste åren har jag varit väldigt inspirerad av livsnjutare. Sybarit livet har varit en kraftfull källa av inspiration för mig. Jag försöker fånga det obrydda mänskliga stadiet som få verkar lyckas uppnå. Oro och rädsla präglar många människors liv och jag tycket det är fascinerande att möta folk som lyckats ta avstånd från alla krav och förväntningar vi ställs inför. Att bekymmersfritt  njuta av mat, dryck, miljö och gott sällskap kanske låter som en enkel åstadkommande . I min bok är det en sällsynt talang som jag försöker skina lite ljus på i mina verk. 

Nämn en konstnär eller person har påverkat dig i ditt yrkesval eller skapande?


 

Vad ställer du ut på Rånäs i sommar?

 

Jag ställer ut 3 av mina sista verk jag målade i New York för en utställning under namnet “Bon Viveur” Inspirationen för dessa är samma som tidigare nämnts och en del av min Sybarit serie, där fria, avslappnade och lyckliga kvinnor porträtteras.  

Hemsida: www.llapril.com, Instagram: @lisalarsssson