Mikael Hultgren

Hur skulle du beskriva din konst?

Förutom leksakerna fotograferar jag gärna okända människor och miljöer både var för sig och i kombination. På 30 år tog jag inte en enda sv/v bild och sedan 3 år tillbaka fotograferar jag bara sv/v. Alltid digitalt med en redigering som är lika okomplicerad som det som skedde i mörkrummet. Jag har några motivområden som ständigt kommer igen och dit hör tulpaner andra blommor med men i väldigt lite utsträckning.
 

Nämn en konstnär eller person har påverkat dig i ditt yrkesval eller skapande?

Richard Avedon

Irving Penn

Sally Mann

och många fler...

Vad ställer du ut på Rånäs i sommar?

"Alter ego"

Jag snubblade över en kvarglömd leksak i trädgården för ganska många år sedan och tyckte mig se ett motiv. Jag funderade över vad jag såg men bilden förblev otagen. Det dröjde ända tills våren 2009 innan jag sakta tog upp idén och började prova mig fram. Då hade barnen för redan för länge sedan lämnat leksakerna efter sig. Sedan dess har det blivit en hel del bilder av leksaker i min lilla miniatyr studio. Jag har här valt att visa en bildserie där leksakerna är mina alter egon när jag reste till Marrakech. Jag hade aldrig varit där och den kultur jag mötte var för mig ganska okänd. Det visade sig dock 

när jag låg på alla fyra och fotograferade,

att det var en fantastisk dörröppnare. Människorna jag möte verkade förstå och gilla det jag gjorde, allt från en liten flicka som gärna ville leka med och helst behålla en av leksakerna, till barberare, hotellpersonal och div olika försäljare som log brett utan att någon förklaring behövdes.

Hemsida www.mikaelfotograf.se

Insta: mikaelfotograf