Sofi Gunnstedt

Hur skulle du beskriva din konst?

 

Jag arbetar med lera som främsta material. Kärlet är något som jag arbetat med i flera år nu och inte verkar tröttna på. För mig blir det någon slags porträtt av människan, mig själv eller andra. Kärlet har många likheter med kroppen. Just nu är det viktigt för mig att handens avtryck får synas, mina fingeravtryck i leran bränns fast och stannar för alltid. Handens avtryck och kroppens minne är väsentligt i min konst.

 

Var finner du din inspiration? 

 

Inspirationen till min konst kommer från allt jag ser och upplever. Det viktigaste är att reflektera över vad jag ser och är med om det är då idéer till nya verk kommer. 

 

Nämn en konstnär eller person har påverkat dig i ditt yrkesval eller skapande? Beskriv (kort) på vilket sätt

 

Tove Jansson har funnits med mig sen jag var liten. Det finns så många lager i hennes skapande, så många sätt att ta till sig hennes böcker och andra verk på. Och hennes måleri är helt fantastiskt. 

 

Vad ställer du ut på Rånäs i sommar?

 

I sommar ställer jag ut kärl som jag ringlat och tummat i porslin. Kärlen har jag sedan målat med emoji symboler. Det är ett sätt för mig att göra det möjligt att förstå hur det jag ser på Internet känns under fingrarna.